Vadgazdálkodás

Legfontosabb vadfajaink a gímszarvas, a dám, a vaddisznó és az őz, melyek közül minden évben értékes trófeákat és talán még értékesebb vadászélményeket vihet magával az ide látogató vadászvendég.

Vadgazdálkodás, vadászat Somogyban

A KASZÓ Erdőgazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság kezelésében lévő 15 000 ha összefüggő erdőterület, és a hozzá kapcsolódó mintegy 7000 ha jellemzően mezőgazdasági művelési ágú terület hazánk egyik legjobb minőségű vadállományának élőhelye, melynek fenntartása és a vele való szakszerű gazdálkodás az erdőgazdaság egyik fontos feladata. Ezt nagyban segítik a vadföldek, a gondosan karbantartott nyiladékok, cserkelőutak és egyéb vadászati berendezések, melyek hozzáértő szakszemélyzet tudásával karöltve biztosítják a vadgazdálkodás eredményességét.

Legfontosabb vadfajaink a gímszarvas, a dám, a vaddisznó és az őz, melyek közül minden évben értékes trófeákat és talán még értékesebb vadászélményeket vihet magával az ide látogató vadászvendég.

Jelenleg a területen 1500 db gímszarvas, 500 db dám, 1000 db vaddisznó és 500 db őz alkotja a törzsállományt, az éves teríték 1500 db nagyvad.

Minden év legjelentősebb vadászati időszaka a szeptember, mikor a gímbikák bőgéstől hangosak a kaszói erdők.

A legnagyobb súlyú trófeák 10-12 kg körüliek, de ennél erősebbel is találkozhat a szerencsés vadász (Prof. Gunther Hartwich 13,97 kg, 247,11 IP, 1993).

Dámtrófeák között a legerősebbek 3,5-4.0 kg közöttiek.

Az egyéni vadászatok mellett igen kedveltek a tél folyamán rendezett társas vadászatok (vaddisznóhajtás, terelővadászat), melyeken szívesen vesznek részt hazai és külföldi vadászvendégek egyaránt.

Az erdőgazdaság területén vaddisznós kert is működik, amelyben az évente elejtett vaddisznók száma eléri a 150-170 darabot.

Vadászvendégeink kényelmét többféle szálláslehetőség is szolgálja a színvonalas vadászházi lakosztályoktól a kényelmes, 2x2 ágyas erdei lakokig. A Kaszó Vadászház és Üdülő részletes szálláshelykínálatát itt tekintheti meg.

Vadászati árjegyzék:

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Belföldi bérvadászatot csak érvényes vadászjeggyel, fegyvertartási engedéllyel rendelkező magyar állampolgár vehet igénybe. Külföldi állampolgár vadászata – jelen árjegyzék alapján – nem számolható el. Bármely vadászaton a vadászat vezetője, illetve a kísérő vadász által becsült trófea nagysága, súlya (vadkan kivételével) +/- 15%-al térhet el a szerződésben meghatározott trófeamérettől. A vadászvendégek ezen az eltérésen belül ki kell fizetnie a terítékre hozott vad árjegyzéki díját. Vadkan elejtése esetén mindig a tényleges méret a fizetés alapja. Az euró forintra történő átszámítása a mindenkori érvényes MNB napi középárfolyam szerint történik.  Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!  

Amennyiben a vadászvendég a szerződésben megállapodottnál nagyobb trófeájú nagyvad kilövésére határozza el magát, a területen azt egy külön nyomtatvány kitöltésével kérheti. Ezt a nyomtatványt a lőjegyzék mellékleteként kell az elszámoláskor kezelni.

Éremfelárat nem számítunk fel!

A terítékre került vad trófeájának a bíráltatása az elejtő vadászvendég feladata és kötelessége.

VADÁSZAT MEGRENDELÉSE ÉS LEKÖTÉSE

Előzetes egyeztetés során – a KASZÓ Zrt.-nél – személyesen, levélben, faxon, e-mailben vagy telefonon történik.
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

A 2023. március 1-től érvenyés vadászati árjegyzékünket PDF formátumban érheti el.

ÁRJEGYZÉK 

PREISLISTE

PRICE LIST

Az egyéb szolgáltatások árai a recepción található aktuális árjegyzék szerint kerülnek elszámolásra.

 

Vadászatszervező Iroda

KASZÓ Erdőgazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság
H-7564
Vadgazdálkodási Osztály
Telefon: 36/82-445-919 Fax: 36/82-352-314
E-mail: vadaszat[at]kaszort[dot]hu
 

Gyakran ismételt kérdések

Vannak-e kullancsok az üdülő területén?

Erdei elhelyezkedése lévén számolni kell a kullancscsípés veszélyével, így kérjük vendégeinket, hogy elutazás előtt szíveskedjenek gondoskodni maguk és gyermekeik rovarirtó szerrel való ellátásáról, valamint az itt tartózkodás alatt fokozatosan figyeljék bőrüket, ruházatukat.

Rólunk mondták

Kapuvári Éva – 5 csillag

2016. augusztus 22. · 
A Csönd és a Nyugalom Béke - szigete!!! Ami megfizethetetlen!!!