Kaszói Kirándulóközpont

Üdülőnk tőszomszédságában, a Vadasparktól 250 méterre, a kisvasútnál került kialakításra a Kaszói Kirándulóközpont. Táblával kijelölt irányba kanyarodva aszfalt úton lehet elérni a kialakított tágas parkolóját, mely egyaránt megközelíthető busszal, autóval, kerékpárral, valamint gyalogosan.

A központból indul a kisvasút és az Öregerdő Tanösvény, melynek része a nagy népszerűségnek örvendő Lombkorona Tanösvény. A nagy fák árnyékában kialakításra került egy környezetbarát, fa erdei játszótér, mely a gyerekek nagy kedvence. Megtalálható benne többféle hinta, mókuskerék, különféle mászókák, csúszda, egy fa kisvonat kocsival, kötélpálya és természetesen egy magasles is.

A hangulatos, szabadtéri sütögetésekhez kettő, padokkal körülvett, kiépített szalonnasütőhely is rendelkezésre áll, a központi részen pedig egy fedett terasz rész található, ahol asztalok és padok is várják a kirándulókat. Itt kerültek kialakításra a mosdók és WC-k.

Egyik nagyon izgalmas és mutatós eleme a sövénylabirintus, ahol például a húsvéti nyuszi is el szokta potyogtatni a csokitojásokat a gyerekek nagy örömére.

2021-ben az „Erdei Muzsika” Zeneszínpaddal bővült, ahol azóta már számos vidám, zenés gyermekszínházi előadás várta a gyermekeket, családokat. Rendezvényeink alkalmával a meghívott szórakoztató műsorok fellépőit is itt tekinthetjük meg a tágas, térkövezett nézőtérről padokon ülve, vagy akár a füves részen piknik jelleggel plédekről.

A Kaszói kirándulóközpont számos szervezett programunk helyszínéül szolgál. Itt kerül megrendezésre a Kaszói Állami Erdei Vasút Napja, a Gyermeknap, húsvéti és más ünnep napi programok, többnyire kisvasutazással egybekötve.

Az egész terület körbe van kerítve, egész évben szabadon látogatható, de ki is bérelhető. Kiválóan alkalmas családi rendezvények, céges összejövetelek, kirándulások szervezésére, iskolás és óvodás csoportoknak, tanulmányi kirándulások lebonyolítására.

Gyakran ismételt kérdések

Van-e helyben kisbolt vagy egyéb vásárlási lehetőség?

Üdülőnk egy erdő által körülölet, mindössze 150 fős kistelepülésen található, ebből adódóan vásárlási lehetőség (butik, bevásárlóközpont, patika, stb.) helyben nincs, legközelebb Nagykanizsán, Nagyatádon vagy Csurgón lehet vásárolni, azonban a településen működik egy kis vegyesbolt napi szükségletek beszerzésére.

Rólunk mondták

Horváthné H Zsuzsa – 4 csillag

2017. július 26. 
Csak az étterem miatt nem írok kiválót!!!!!!!!!!!!
Semmi vadételt nem tudtunk enni, mert nem volt. A kiszolgálás kritikán aluli, a felszolgálók biztos nem ezt tanulták. A desszertet egyszerűen elfelejtették, nem kaptuk meg. Az asztalok nem voltak leszedve, pedig nem sok vendég volt, bírható lett volna ez a tempó. 
Kár érte! :(