Programajánló házon kívül

ZALAKAROS
Zalakaros GyógyfürdőGránit gyógy- és termálfürdő
Ki-ki igénye és célja szerint választhat a csaknem 4000 m2 vízfelületű medencék közül. A gyógyulni vágyók a 32-36 C°-os gyógy- és termálvizes ülőmedencéket, a pihenni regenerálódni óhajtók a termál medencéket, míg a sportolni és aktívan fürdőzni vágyók a feszített vízfelületű sportmedencét és az 1999. márciusában Magyarországon elsőként megnyitott fedett élményfürdőt választhatják. Az élményfürdő 10 db különböző vízi attrakcióval, a kellemes hangulatot árasztó miliőjével igazi vízi kalandot nyújt.
Megközelíthetőség: Zalakaros, Thermál u. 4.

NAGYKANIZSA
Thúry György Múzeum
A múzeum Emlékek a múltból című kiállítása a vidék régészeti leleteit, néprajzi emlékeit, XIX-XX. század műhelyeinek, boltjainak, lakásainak enteriőrjeit is bemutatja. Jelentős a képzőművészeti anyaga is.
A régészeti ásatások során előkerült leletanyagból újkőkori, bronzkori és római települések leleteit, és többek között egy avar kori férfi sírrekonstrukciót is kiállítottak. A néprajzi gyűjtemény két szobabelsőt mutat be: egy zalakomári és egy horvát ház berendezését. De fazekasmesterek munkái, szőtt és hímzett textilek (hetési és fehérhímzés) is helyet kaptak a kiállításban. A helytörténeti tárlaton hangulatos enteriőrök mutatják be a XIX-XX. század századfordulóján Nagykanizsán működött egyes műhelyeket, szatócsboltot, patikát, polgári lakásokat.
Megközelíthetőség: Nagykanizsa, Fő út 5.

Kiskastély – Képzőművészetek Háza / Plakátmúzeum
Az Erzsébet tér 15. szám alatti ház udvarában, a bejárattal szemben egy szép neoklasszicista villa látható. 1874-ben Krausz Mária nyaraló lakházaként készült. Közvetlenül a II. világháború előtt Lázár László gabonakereskedő birtokolta. Az 1996-ban felújított épület képtár szerepet kapott. Helyet ad állandó kiállítás keretében az Indiában új hazát talált Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet (anya és leánya) kelet világba kalauzoló festményeinek, valamint a kanizsai születésű, de Kaposváron élő Z. Soós István festőművész életművének.
Megközelíthetőség: Nagykanizsa, Erzsébet tér 15.

NAGYATÁD
Nagyatád GyógyfürdőGyógy- és strandfürdő
A strand 1989-ben került átadásra. A modern, minden igényt kielégítő kialakítása, a megnyugtató környezete a legideálisabb körülményeket teremti a felhőtlen kikapcsolódáshoz. Az ország legszebb és legkellemesebb fürdői közé sorolják. A város északi szélén található, mintegy 1000 méterre a Gyógyfürdőtől. 6 hektáros területével nagy szabadteret biztosít a nyaralni, napozni, sportolni vágyóknak. A strandon négy medence található.
Megközelíthetőség: 7500 Nagyatád, Zrínyi u. 75.

Hadipark és Hadtechnikai Múzeum
A 69. Harckocsi Ezred Nyugdíjas és Baráti Köre hadiparkot és múzeumot hozott létre Nagyatádon, hogy hatalmas technikai és tárgyi eszközparkot összegyűjtve bemutassa a Magyar Honvédség történetét 1848-tól napjainkig.
Megközelíthetőség: Nagyatád város szívében, a Széchenyi-tér keleti oldalán, a római katolikus templom mögött található.

Nemzetközi Faszobrász Alkotótelep és Szoborpark
A Nagyatádi Nemzetközi Faszobrász Alkotótelepen 1975. június 1-én indult az első alkotóidény. 1988-ig minden nyáron magyar és a föld számos országából ideérkező művész gyarapította a Szoborpark szabadtéri gyűjteményét. Az azt követő években az anyagi lehetőségek függvényében volt alkotóidény. Jelenleg Nagyatád Város Önkormányzata biztosítja a Szoborpark fenntartását, és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának pályázatai teszik lehetővé alkotóidények szervezését.
Megközelíthetőség: Nagyatád, Göröndi út

SOMOGYSZOB
Vilma ház
A Vilma-háza Somogyszob egyik büszkesége, mely a település legrégebbi – épségben lévő – lakóépülete. A ház rekonstruálására 2003-ban került sor. A fa kerítéssel és nagy udvarral rendelkező épületben eredeti állapotában láthatjuk a füstös-konyhát, kemencével, mely régi használati eszközökkel került berendezésre. A konyha alkalmas régi kemencében sült ételek elkészítésére, így megtapasztalva a jellegzetes ételek készítésének módját. A két szoba közül az egyiket régi népi bútorokkal és használati eszközökkel rendezték be. A másik szoba műhelynek lett berendezve, ahol a látogatók – előzetes egyeztetéssel – megismerhetik a szövés, korongozás stb. technikáit.

LÁBOD (Petesmalom)
Vidra park
Több mint százéves múltra tekint vissza a petesmalmi tórendszer, amely természetes élőhelyet biztosít a vidék jellegzetes állatvilágának. Miután itt találkozik a tavi és az erdei élettér, ennek köszönhetően rendkívül változatos a fajtagazdagság. A tórendszer mellett kiépített madárlesek különleges élménnyel várják az ideérkezőket. A nádas területen énekes nádi madarak élnek, gyakran látható a fekete rigó, a szürke gém, de a türelmes turista a védett réti sast és a fekete gólyát is megpillanthatja. A jelentős cigányréce populáció itt éri el európai elterjedésének nyugati határát. Jelentős a mocsári teknős populáció, valamint a kétéltűek számos faja is megtalálható.
Megközelíthetőség: Lábod - Petesmalom

KAPOSVÁR
Csíky Gergely Színház
Klasszikus műveket, kortárs szerzők alkotásait, prózai és zenés darabokat egyaránt játszanak a Csiky Gergely Színházban. A nagyszínpadi előadások mellett a Stúdiószínpadon elsősorban kísérleti jellegű darabokat mutatnak be.
Megközelíthetőség: Kaposvár, Rákóczi tér 1.

Rippl-Rónai Emlékmúzeum
A Róma Villában lakott Rippl-Rónai József, a magyar festészet kiemelkedő alakja.
A szobák a művész saját bútoraival és nyolcvan képével kerültek berendezésre, hűen tükrözve az eredeti állapotokat. A Rippl-Rónai képek a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum tulajdonát képezik. A nyolcvan darab mű betekintést enged Rippl-Rónai minden festői periódusába.
Megközelíthetőség: Kaposvár, Róma-hegy

Gyakran ismételt kérdések

Milyen messze van az étterem az erdei lakoktól?

Az üdülőben valamennyi épület egymástól kb. 50 méter távolságra helyezkedik el, így egy könnyű sétával megközelíthető az étterem az erdei lakoktól is.

Rólunk mondták

Szabóné Tóth Gabriella – 5 csillag

2018. Május 16. · 
Köszönjük azt a három csodálatos napot, amit itt eltölthettünk! Az erdei iskolai programok színvonalasak, érdekesek voltak, a foglalkozásokat vezető szakemberek felkészültek, élmény volt velük lenni. A környék csodálatos, a tanösvények példa értékűek, mindenütt tisztaság. 
Szállásunk a Sakál-tanyán volt, csodálatos, kitűnően felszerelt, gyönyörű faházakban. Sok erdei iskolában jártam már tanítványokkal, de ez a leg..leg..leg! Az ellátásunk is kiváló volt, ízletes ételekkel, (hatalmas adagokkal) és figyelmes kiszolgálással. Minden dolgozó rendkívül figyelmes és segítőkész volt velünk. Egyetlen bánatunk volt csak, hogy a három nap nagyon gyorsan elrepült.
Köszönünk szépen mindent, remélem még lesz alkalmunk ide visszajönni! Szívből ajánlom mindenkinek ezt a csodálatos helyet!