Köszöntő

 Valamennyi munkatársam nevében barátsággal és nagyon sok szeretettel köszöntöm a KASZÓ Zrt, „Somogy zöld szíve” honlapján!
Öröm számomra, hogy érdeklődésével megtisztelt bennünket.

„Az erdész szakma mindig is a múltjára támaszkodott, abból építkezett.”

Cégünk Somogy megye dél-nyugati részén mintegy 15.000 ha egybefüggő állami erdőt kezel, valamint közel 24.000 ha-os vadászterületen gazdálkodik.

Működésünk során az alábbi küldetést fogalmaztuk meg a jövőre nézve: „A Társaság gazdálkodása során maximálisan tekintettel van az erdő hármas funkciójára. Ennek keretében továbbra is fontos az erdők változatosságának megőrzése, azok fenntartása, felújítása, a védelmi funkció, valamint a közjóléti szolgáltatások biztosítása. A Társaság minden lehetőségét megragadja a közjóléti, turisztikai, kulturális és oktatási tevékenysége fejlesztéséhez.”

A KASZÓ Zrt. törzsterülete 14 944 ha erdő, amely egy tömbben található. Ez Magyarországon a legnagyobb egybefüggő síkvidéki erdőtömb. További 3 600 ha honvédségi erdőterületen végzünk teljeskörű erdőgazdálkodást az ország szinte egész területén, Lentin, Nagykanizsán, Kaposváron át, Hajduhadház, Nyírtelekig.

A KASZÓ Zrt. egyik legfontosabb értékteremtő és értékmegőrző alaptevékenysége az erdőgazdálkodás.

Társaságunk a fakitermelési munkáit az erdőterv adta lehetőségek és keretek között végzi, az erdők sokszínűségét megőrző fenntartható erdőgazdálkodásra törekedve. Élőfakészlete a hatályban lévő erdőterv alapján 3,38 millió m3

A részvénytársaság erdőgazdálkodási, erdőfelújítási tevékenysége megfelel a tartamos erdőgazdálkodás feltételeinek.

A KASZÓ Zrt. kezelésében lévő közel 24 000 ha nagyságú vadászterület (a benne található, korábban említett 15.000 ha-os egybefüggő erdőtömbbel), hazánk egyik legjobb minőségű vadállományának élőhelye, melynek fenntartása és a vele való szakszerű, tartamos gazdálkodás a Társaság másik fontos feladata. A vadászterület erdősültsége  65% körüli. Az éves teríték 1.600-1800 db nagyvad, melynek felét a vaddisznó, kisebb részét az őz, a maradék részt pedig a gímszarvas és a dámvad teszi ki.

A Társaság következő fontos tevékenységi köre az üdültetés.

A Honvédelmi Minisztériumi múlthoz kötődően, Kaszón mintegy 80 fő egyidejű elszállásolására van lehetőség.

A vadászat sajátos szezonalitására tekintettel a kaszói – korábban szinte kizárólag vadászok által használt – szálláshelyek az általános turisztikai főszezonban más célcsoportok számára is teljes egészében elérhetők. Célunk, hogy Kaszó azon hazai turisztikai célpontok közé tartozzon, amelynek kisebb mértékben kell küzdenie a turizmus szezonalitása okozta problémákkal. 

Társaságunk – a többi állami erdőgazdasághoz hasonlóan – tevékenysége során nem csupán a gazdálkodási körébe tartozó jövedelemszerző tevékenységet lát el, hanem jelentős közjóléti feladatot is végez, illetve a térség egyik meghatározó foglalkoztatója is.

Abban a reményben, hogy a fent említett ismereteket honlapunk tanulmányozása közben további hasznos információkkal tudja kiegészíteni, kellemes „barangolást” kívánok Somogy zöld szívében!

Galamb Gábor
vezérigazgató

 

Gyakran ismételt kérdések

Lehet-e masszázst / lovas kocsikázást igénybe venni a nyaralás alatt?

Igen, van üdülőnkben masszázsra / lovas kocsikázásra lehetőség; ide vonatkozó igényüket kérjük szíveskedjenek előzetesen jelezni a foglalásnál vagy érkezést megelőzően a recepción (tel: 82/445-818).

Rólunk mondták

Székelyi Hajnalka – 5 csillag

2017. augusztus 26. 
Nagyon jól éreztük magunkat. A játszótér fantasztikus, a kisvasút útja, és a lápvidék gyönyörű, a vezetőnk nagyon kedves volt, annak ellenére, hogy a sok kisgyerek végig hangoskodta a sétát. :) A lombkorona sétány sajnos kimaradt nekünk, mert előtte ebédelni szerettünk volna. De egy 15-20 fős csoport miatt minden további vendéget elutasítottak a fogadóban. :/ Ez elég gáz szerintem. 
Ettől függetlenül, szuper volt.