Szépül, zöldül Kaszó

Az Országos Erdészeti Egyesület Kaszói Helyi Csoportja a KASZÓ Zrt. támogatásával tagjai és az érdeklődők részére faültetési akciót tervezett meghirdetni és lebonyolítani 2020. áprilisában Kaszó település belterületén található parkosítható területekre.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a meghirdetés elmaradt, azonban a már kiemelt facsemetéket mindenféleképpen el kellett ültetni.

Ezért szűkebb körben, de sikerrel került sor 42 darab sorfa elültetésére 2020. március 20-án és 21-én, melyben a helyi csoport vezetőségének az erdőgazdaság dolgozóin kívül a Bördec Kft. alkalmazottai is segítségére voltak.

14 db nyír, 10 db hegyi juhar, 6 db korai juhar, 5-5 db szürkenyár és kocsányos tölgy, valamint 2 db vénic szil találta meg végleges helyét az erdőgazdaság Üdülőjének parkjában és az erdei vasúthoz vezető út környezetében. A fák az erdőgazdaság Bördeci csemetekertjében lettek kiiskolázva, koruk 3 és 5 év, méretük 1,5 és 3 méter között van. A településre belátogató szarvasok miatt minden csemete egyedi védelmet kapott.

A rendezvényről most lemaradt tagoknak és érdeklődőknek is lehetőségük lesz még a jövőben a faültetési programban való részvételre, melyet a tervek szerint 2020 őszén kíván a HCS vezetősége meghirdetni.

Az ültetésről készült galériát az ide kattintva tekinthetik meg!

Gyakran ismételt kérdések

Elfogadnak-e üdülési csekket?

Természetesen elfogadunk; üdülőnkben készpénzzel, bankkártyával vagy üdülési csekkel lehet fizetni.

Rólunk mondták

Matus Gábor – 5 csillag

2017. szeptember 13. · 
Élmény a kisvasutas kirándulás a Baláta " Mocsaras tóra. Kiépített "fapadlós" gyalogút kilátóval, szakszerű idegen vezetéssel szakembertől. Kíváló vadételek az étteremben. Érdemes megtekinteni, a vadasparkot. És nem utolsó sorban, az új lombkorona tanösvényt. Végül a legfontosabb ... Közvetlen türelmes barátságos munkatársaik, mindenben a vendégek segítségére vannak és tesznek is, érte, hogy szép emlékekkel és élménnyel gazag napot tölthessünk e csodálatos természeti környezetben. Tisztelet, a munkájuk és hozzáállásuk iránt (Y) :)