Szolgáltatások

FESZÍTETT VÍZTÜKRŰ KÜLTÉRI MEDENCE

Kültéri medencénk a Vadászház mögött található, szezonálisan tart nyitva. Az üdülőbe érkező szállóvendégek térítésmentesen használhatják, egyebekben 550,- Ft (gyermekeknek 450,- Ft) térítési díj ellenében bárki igénybe veheti.

FEDETT SPORTCSARNOK, KONDICIONÁLÓ TEREM

Fedett sportcsarnokunk a Vadászházon túl, a park végénél található. Kitűnően alkalmas terem-labdarúgásra, kézilabdázásra, gimnasztikázásra, rossz idő esetén teniszezésre.
 Szintén sportcsarnokunkban található a Carl Lewis gépekkel felszerelt kondicionáló termünk, mely tartalmas kikapcsolást biztosít valamennyi sportolni vágyó kedves Vendégünknek. Szállóvendégeken kívül betérő vendégek / csapatok részére is biztosítjuk fedett sportcsarnokunkat!

Térítési díj: 4.000,- Ft / óra,

Bérlet váltható: 30.000,- Ft / 10 óra,

Kondicionáló terem térítési díja: 300,- Ft / fő / óra

SPORTPÁLYA

A Vadászház mögött, a medence szomszédságában található a kültéri, rekortán borítású sportpályánk, melyet szállóvendégeinken kívül betérő vendégeinknek, csapatok részére is kiadjuk.

Térítési díja: 5.000 Ft/óra; 40.000 Ft/10 óra

SZAUNA, MASSZÁZS

A szauna Vadászházunk alagsorában található és 5-6 fő számára nyújt kikapcsolódást. Vadászházi szaunánk mellett masszázs áll kedves Vendégeink rendelkezésére!

A vadászházi (5-6 fős) szauna térítési díja: 3.200,- Ft / óra

A hangulatos talp- és hátmasszázs, valamint állapotfelmérés térítési díja: külön árjegyzék szerint!

SZOLÁRIUM

Vadászházunk alagsorában található Alisun Sunvision típusú szoláriumunk, mely remek lehetőséget nyújt egész évben a kívánt barnaság eléréséhez. Betérő és szállóvendégeinknek Recepciónk munkatársai segítenek a szolárium beállításában, használatában.

A szolárium térítési díja: 400,- Ft / 6 perc (számlázási egységek 6 percenként!)

KIKAPCSOLÓDÁS A KÜVÖLGYI HALASTÓNÁL

Az üdülőtől néhány kilométerre található a festői szépségű, erdővel övezett Küvölgyi halastó, mely családi, illetőleg céges rendezvények szabadtéri lebonyolítására kínál alkalmat. 80 fős, fűthető pavilonunk késő őszig várja kedves Vendégeit.

KISVASUTAZÁS

Üdülőnktől 5 percre, a kaszói út túloldalán található a Kaszó-Szenta között közlekedő kisvasút végállomása. Kérésre munkatársaink egyéni kirándulást szerveznek vendégeink részére diesel mozdonyunkkal. 

A kisvasút a szigorúan védett természetvédelmi terület, a Baláta-lápvidék és erdőrezervátum mellett halad el. Vendégeink kilátóról, és a 2014. tavaszán átadott Dr. Marián Miklós sétányon haladva csodálhatják meg az érintetlen táj szépségeit.

A menetrend szerinti járat jegy ára 3-14 éves kor között, valamint 65 éves kor fölött, oda-vissza 500,- Ft/fő., 14-65 éves kor között 1000,- Ft/fő. 3 éves kor alatt térítésmentes.

Lehetőség van különjárat igénybevételére, mely térítési díjai:

30.000,- Ft (20 főig), 
40.000,- Ft (21-40 fő között), 
50.000,- Ft (40 fő felett) kiállásonként.

Kisvasutunkról bővebb információt itt talál.

A fenti árak forintban értendőek, és tartalmazzák az ÁFA-t!

LOVAS KOCSIKÁZÁS

A páratlan szépségű erdő remek alkalmat kínál a lovas kocsikázásra. Fogatunkról megcsodálhatja az erdő vadjait, madarait. A téli erdő a lovas szán egyedülálló élményével párosulva ejtheti rabul vendégeink szívét.

Térítési díja: 7.500,- Ft / óra (egyidejűleg 8 fő fér el a lovas kocsin)

KERÉKPÁROZÁS, KERÉKPÁR BÉRLÉS

Recepciónkon lehetőség nyílik kerékpárbérlésre is. A kisvasúttól induló, kijelölt kerékpárútvonalaink különböző hosszúságúak (1,8 km, 7 km, 7,3 km illetőleg 16,4 km), hogy minden sportolni, kirándulni vágyó Vendégünk megtalálja a neki leginkább megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. Útvonal-térképet térítésmentesen biztosítanak Recepciónk munkatársai Vendégeink részére. Vagy tekintse meg itt!

A kerékpárbérlés térítési díja: 700,- Ft (3 órára); 1.200,- Ft (egész napra)

KASZÓI KIRÁNDULÓKÖZPONT

Üdülőnk tőszomszédságában, a kisvasútnál került kialakításra a Kaszói Kirándulóközpont játszótérrel, kerti tóval, sövénylabirintussal, füves focipályával és több kiépített tűzrakóhellyel is.  

TANÖSVÉNYEK

Kaszó környezetében 4 tanösvény is található, melyek mindegyike a környék növény- és állatvilágát, valamint az erdész és vadász munkáját hivatott bemutatni. 

  • A közel 1 km hosszú Öregerdő Tanösvény a Kaszói Kirándulóközponttól indul, majd összesen 15 tájékoztató tábla segítségével nyerhet a látogató betekintést a kaszói pagony vadregényes birodalmába. 
  • 2017 májusától kibővült az Öregerdő tanösvény a Lombkorona Tanösvénnyel, mely különleges módon, a lombok közt sétálva enged betekintést az erdőbe. A 9 m magas, 124 m hosszú ösvényen interaktív elemek teszik izgalmasabbá az élővilág megismerését.
  • A Fafaj- és vadismereti Tanösvény 3520 m hosszú, 16 db információs tábla segítségével mutatja be a terület fontosabb őshonos fafajait. Az útvonal mentén több pihenőhely is kialakításra került.
  • A Kűvölgyi-tó körül kialakított Erdőkerülő Tanösvény az erdő hasznát, a benne zajló munkákat, az erdész feladatait, a természetvédelmet és vadgazdálkodást, valamint a KASZÓ-LIFE pályázatot 960 m hosszú, 10 állomásból álló útvonalon mutatja be.

Tanösvényeink és túraútvonalaink önállóan, térítésmentesen is bejárhatók, de igény esetén, térítés ellenében idegenvezetést is tudunk biztosítani, melyről érdeklődjön Recepciónk munkatársainál.

KASZÓI VADASPARK

A faházak közvetlen szomszédságában leltek otthonra a 2,5 hektáros Vadaspark lakói, a vaddisznók, a gím- és dámszarvasok. Körbesétálva 5 db információs táblával is találkozunk, melyek részletesen bemutatják nagyvadfajainkat és vadgazdálkodásunkat.
 

Kaszó

Aktuális: 3 °C
Eső

Gyakran ismételt kérdések

Mivel közelíthető meg az üdülő?

Üdülőnk – erdő lévén - csak gépkocsival közelíthető meg, tömegközlekedés nincs. Kérés esetén tudunk transzfert biztosítani Nagykanizsáról (vasút vagy busz; kb. 28 km) vagy a somogyszobi vasútállomásról (kb. 8 km).

Rólunk mondták

Horváth-Pentz Krisztina – 5 csillag

2017. augusztus 25.
Szuper,szuper szuper! Egy "gond" van...hogy az erdei kisvasútat nem tudtuk hazahozni kisfiam nagy szomorúságára! Csak ajánlani tudom mindenkinek, szuper hely :)