Vasutas- és Falunap Kaszón

  A hagyományoktól eltérően együtt került megrendezésre a 15. Vasutas- és Falunap 2011. május 28-án Kaszón.

  Az esős, borult időjárás nem kedvezett a szabadtéri rendezvénynek, ennek ellenére a programok, a jó hangulat és a rotyogó kondérok szép számmal csalogatták a kisvasút végállomására a helyből és távolabbról érkező vendégeket.

  10 órakor vette kezdetét a babgulyás főzőverseny, melyre a szomszéd települések és környékbeli vállalkozások neveztek be.

  A Szentáról kisvasúton befutó első vendégek megérkezése után Hajdú Tibor polgármester pár keresetlen szóval köszöntötte megjelenteket és a főzőverseny résztvevőit, majd Szász Mihály vezérigazgató-helyettes mondott nyitóbeszédet. A vezérigazgató-helyettes úr kiemelte az erdő hármas funkciói közül a közjóléti funkció szerepének jelentőségét az Erdőgazdaság tevékenységi körében, és a már évek óta kényszerpihenőn lévő Karácsony gőzmozdony méltóságának megőrzésére tett ígéretet. Emellett megköszönte Góth István vasút üzemvezetőnek és kollégáinak állhatatos munkáját, melyet a kaszói kisvasútért végeznek.

  A megnyitók után kezdődtek a programok, és a hajtányosok is birtokba vehették a kisvasút pályáját.

  Elsőként Hegedűs Jánosné mondta el Wass Albert egy versét, majd a somogyszobi általános iskola diákjai adtak elő két tréfás mesejátékot. A két színdarab között a Szentai Táncos Lányok adtak számot tánctudásukról.

  Ezután az iharosi Hangulat Klub műsora következett, majd Gerd Schlapp adott elő közismert slágereket gitáron barátai segítségével.

  A nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület kora délután tartotta néptánc műsorát, melyet a közönség hatalmas tapssal köszönt meg. A fürjecskék után a főzőverseny eredményhirdetése következett, amit Szenta község csapata nyert nem mindennapi babgulyásával.

  Délutánba hajlóan Nagyatádról érkezett három hölgy örvendeztette meg a közönség nem csak férfi nézőit hastáncos bemutatójukkal. A jóllakott vendéget ezután a népszerű Sorry N Együttes próbálta táncolásra bírni több-kevesebb sikerrel, majd előadásuk után a tombolasorsolás következett.

  17 órakor vette kezdetét a méltán elismert nagyatádi Bounce Dance School táncosainak hip-hop bemutatója, mely osztatlan sikert aratott a közönség soraiban.

  A nap záróműsorát a Discovery Együttes szolgáltatta. Zenéjükkel ők már főleg a fiatalság köreiből több embert tudtak táncra perdíteni.

  A záróműsorral a nap nem ért véget, a baráti társaságok még sokáig beszélgettek és mulattak a helyszínen.

   

  Szöveg és fotó: Horváth László