Legfontosabb vadfajaink a gímszarvas, a dám, a vaddisznó és az őz, melyek közül minden évben értékes trófeákat és talán még értékesebb vadászélményeket vihet magával az ide látogató vadászvendég.

  Vadgazdálkodás, vadászat Somogyban

  A KASZÓ Erdőgazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság kezelésében lévő 15 000 ha összefüggő erdőterület, és a hozzá kapcsolódó mintegy 7000 ha jellemzően mezőgazdasági művelési ágú terület hazánk egyik legjobb minőségű vadállományának elő helye, melynek fenntartása és a vele való szakszerű gazdálkodás az erdőgazdaság egyik fontos feladata. Ezt nagyban segítik a vadföldek, a gondosan karbantartott nyiladékok, cserkelőutak és egyéb vadászati berendezések, melyek hozzáértő szakszemélyzet tudásával karöltve biztosítják a vadgazdálkodás eredményességét.

  Legfontosabb vadfajaink a gímszarvas, a dám, a vaddisznó és az őz, melyek közül minden évben értékes trófeákat és talán még értékesebb vadászélményeket vihet magával az ide látogató vadászvendég.

  Jelenleg a területen 1500 db gímszarvas, 500 db dám, 1000 db vaddisznó és 500 db őz alkotja a törzsállományt, az éves teríték 1500 db nagyvad.

  Minden év legjelentősebb vadászati időszaka a szeptember, mikor a gímbikák bőgéstől hangosak a kaszói erdők.

  A legnagyobb súlyú trófeák 10-12 kg körüliek, de ennél erősebbel is találkozhat a szerencsés vadász (Prof. Gunther Hartwich 13,97 kg, 247,11 IP, 1993).

  Dámtrófeák között a legerősebbek 3,5-4,0 kg közöttiek.

  Az egyéni vadászatok mellett igen kedveltek a tél folyamán rendezett társas vadászatok (vaddisznóhajtás, terelővadászat), melyeken szívesen vesznek részt hazai és külföldi vadászvendégek egyaránt.

  Az erdőgazdaság területén vaddisznós kert is működik, amelyben az évente elejtett vaddisznók száma eléri a 150-170 darabot.

  Vadászvendégeink kényelmét többféle szálláslehetőség is szolgálja a színvonalas vadászházi lakosztályoktól a kényelmes, 2x2 ágyas erdei lakokig.

  Vadászati árjegyzék!

  Vadászatszervező Iroda
  KASZÓ Erdőgazdaság Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  H-7564
  Vadgazdálkodási Osztály

  Telefon: 36/82-445-919 Fax: 36/82-352-314
  E-mail: vadaszat@kaszort.hu
  Jancsó András vadászati osztályvezető

   

   

   

   

  Figyelem!

  2015.augusztus 17-től - november 17-ig

  A KASZÓ ZRT. által kezelt erdőterületek folyamatos vadászatból fakadó baleset veszély miatt  

  DÉLUTÁN 15 ÓRÁTÓL - REGGEL 9ÓRÁIG

  AZ ERDŐ TERÜLETET LÁTOGATNI TILOS!

   

  Járművel - kerékpárra is - az erdőterületre behajtani bármely időpontban tilos!

   

  KUTYÁT AZ ERDŐBEN PÓRÁZ NÉLKÜL SÉTÁLTATNI TILOS!

   

  Megértésüket köszönjük!