2019 február

H K S C P S V
 
 
 
 
1
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 

  Vadászati hírek

  Erdőgazdaságunk életében a február utolsó napjai nem csak az elkövetkező szalonkaváró tavasz előfutárai, hanem egyben az előző évi vadászati szezon végét is jelzik.

  A 2010 évi csapadékos tavasz ellenére a vadászati osztály jó évet zárt. A vendégvadászoknak, mind a gímszarvas, mind pedig a dámszarvas esetében sikerült átlagon felüli trófeával rendelkező egyedet terítékre hozni. A legnagyobb gímbikát elejtő vadászvendég egy 11,2 kg, míg a legnagyobb dámbikát elejtő vadászvendég egy 4,08 kg súlyú trófeának örülhetett.

  A téli vaddisznóhajtások, bár az állomány kímélése érdekében az előző éveknél kevesebb alkalommal kerültek megrendezésre, a hivatásos vadászok szervezésének, valamint a vadászok és a hajtók szervezettségének és fegyelmezettségének köszönhetően, a vártnak megfelelő sikerességgel zárultak. A legeredményesebb hajtásnapon 128 vaddisznó került terítékre.

  Apropó február: Kaszó életének egyik meghatározó, hagyományos, évente megrendezésre kerülő eseménye is erre a hónapra tehető. Immáron 21. alkalommal került sor az Országos Véreb Fővizsga megrendezésére. Ezen alkalommal a vérebek és vezetői mérhetik össze szaktudásukat és tehetségüket a kaszói és a környékbeli erdőkben. Az egyéni és társasvadászatokon történt sebzések után a vad mielőbbi megkeresése, szenvedésektől való megváltása a vadász kötelessége. Az általában február 3. hétvégéjén megrendezésre kerülő vizsga alatt a vérebvezetők és bírók a vadásztársaságoktól, szakszemélyzettől beérkező jelentésekre várnak. Annak ellenére, hogy még 100 km-es távolságból is érkezhet jelentés, gyakran előfordul, hogy nem minden kutyának jut munkalehetőség. Az idei évben először fordult elő, hogy két első díjas munka született.

  Dr. Dákay Zsuzsanna és Vereczkey Bálint vérebvezetők, kutyáikkal végzett eredményes, azonos pontszámú munkájukkal érték el a megosztott első helyezést, ezúton is szeretnénk nekik újfent gratulálni és a jövőbeni munkákhoz kitartást és jó eredményt kívánni!

  A HM Kaszó Zrt. törekvése, hogy hagyományainak ápolása és a vadállomány megóvása mellett a 2011/12-es idényben is hasonlóan sikeres, eredményes vadászattal, vadászszívnek kedves élményekkel ajándékozzuk meg az ide látogató kedves vendégeinket!