Szociális „tűzifagyűjtő” közmunka Kaszón

    A HM Kaszó Erdőgazdaság ZRt. 2010. november, december hónapban szociális „tűzifagyűjtő” közmunka programot szervezett. A programban 40 fő közmunkás vett részt Inke, Bolhás, Somogyszob, Somogycsicsó, Szenta és Somogyudvarhely községekből.

    A programhoz a Nemzetgazdasági Minisztérium - sikeres pályázat alapján - 4.400.000,-Ft támogatást nyújtott, melyhez a HM Kaszó Zrt. 450.000,-Ft saját forrást biztosított.

    A munkában a közmunkások becsülettel helytálltak. A munkakedvet serkentette az a tudat, hogy az összegyűjtött tűzifát a HM Kaszó Zrt. teljes egészében a környező önkormányzatoknak juttatta a piaci ár töredékét jelentő 1500 Ft/m3egységáron és saját költségére vállalta a településekre való beszállítást is. Az önkormányzatok az így beszerzett tűzifát a rászoruló családok megsegítésére fordították.

     A program során 330 m3tűzifa gyűlt össze, elsősorban a vágástéri hulladékok, tisztítások, gyérítések száradék fájának felgyűjtése nyomán.

     Az önkormányzatok a segélyezéssel mintegy 110 rászoruló család téli tüzelő gondján tudtak segíteni Inke, Iharosberény, Bolhás, Somogyszob, Somogycsicsó és Szenta községekben.