2019 március

H K S C P S V
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

  Sakál-tanya Erdei Tábor ünnepélyes átadása

  A KASZÓ Zrt. a tulajdonosi joggyakorló, Földművelésügyi Minisztériumtól 2014 decemberében kapott tőkeemelés összegéből az elmúlt hónapokban létrehozta a Sakál-tanya Erdei Tábort, melyet 2016. április 15-én adtak át a nagyközönség számára. 

  A környezettudatos nevelés kiemelt helyszínei az erdei iskolák, s az állami erdőgazdaságok erdei iskolái jelenleg évente több mint 50 ezer gyereket fogadnak. Ezek sorába lépett 2015-ben a társaság által útjára indított Vadász Göri Erdei Iskola is, melynek népszerűsége és látogatottsága folyamatosan növekszik. Hogy a társaság mind inkább elősegítse ezen közjóléti létesítmény fejlődését, kényelmesebbé tegye az erdei iskolai csoportok, táborozó gyerekek itt tartózkodását, létrehozta a Sakál-tanya Erdei Tábort.
  A tábor 6 darab 6 személyes és 3 darab 2 személyes faházával összesen 42 férőhelyet biztosít a vendégeinek. A fenyőből készült faházakat a gyergyószentmiklósi székhelyű Kiss Termo Bt. építette, s biztosította a fenyő emeletes ágyakat és komódokat, az épületek belső berendezését. 
  A tábor felszereltségét tekintve kemping kategóriájú szálláshelynek felel meg, melyhez szükséges volt vizesblokkok és főzőhely kialakítására is. Mindezt az ökoturisztikai látogatóközpont bővítésével oldotta meg a Bagó és Társa Kft., valamint a ROVIZO Kft. a KASZÓ Zrt. megrendelésére. A beruházás során jelentős feladat hárult a társaság munkatársaira is, akik odaadással végezték munkájukat a megálmodott erdei tábor megvalósítása érdekében. 
  A most átadott létesítmény összhangban áll a Kormány által meghirdetett programmal is, mely szerint nyissuk meg az állami erdőket az érdeklődők előtt, legyen az bakancsos turista, lovas, kerékpáros, vagy vadász. A Társaság tervei szerint nem csupán a gyermekek számára teszi elérhetővé a most átadott szálláshelyet, szabad kapacitás esetén a turisták számára is igénybe vehető a tábor. Legyen szó osztálykirándulásról, vagy baráti összejövetelről, a Sakál-tanya Erdei Tábor szeretettel várja lakóit.
  Az átadáson Galamb Gábor, a KASZÓ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára üdvözölte a beruházást, ezt követően pedig Szászfalvi László országgyűlési képviselő úr osztotta meg a gondolatait. Az ünnepi műsort az Igricek Együttes tagjai biztosították.
  A Társaság a közeljövőben további közjóléti létesítmények létrehozását és átadását tervezi, s fontos feladatának tekinti, hogy a gazdasági szempontok mellett a rekreációs funkció is előtérbe kerüljön, s minél többen élvezhessék az erdő nyújtotta lehetőségeket.