2019 március

H K S C P S V
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

  Lombhullató kisvasút

  A HM Kaszó Zrt. 2012 szeptemberében Lombhullató kisvasút címen képzőművészeti pályázatot hirdetett felső tagozatosoknak, melynek elsődleges célja volt, hogy a gyerekek kimozduljanak a természetbe, az ott talált anyagokkal megismerkedjenek és minél kreatívabb módon felhasználják azokat.

  A több mint 75 darab beérkezett pályamunkát Galamb Gábor vezérigazgató és Szász Mihály vezérigazgató helyettes bírálták el. Az eredményhirdetésre és díjátadásra 2012. október 20-án, kisvasutazást követően az Ökocentrumban került sor.

  Az első helyezett a Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Nevelési Tanácsadó és Diákotthon, Éltes Mátyás Intézmény 8. osztályos tanulói által közösen elkészített képalkotás lett, mely teljes mértékben természetes anyagokból készült. Nyereményük egy egynapos osztálykirándulás Kaszón. 

  Második helyezést ért el Jeszencsák Lilla 8.b osztályos tanuló a csurgói Eötvös József Általános Iskola diákja, aki egy fából készített vonatot alkotott. Munkájáért 10.000Ft értékű vacsorautalványt vehetett át.

    

  A harmadik helyet Németh Boglárka tudhatja magáénak. Pályamunkája egy rajz, mely a kaszói, ,,Karácsony” névre keresztelt gőzöst és a kaszói erdőt ábrázolja. Díja egy ajándékcsomag, mely tartalmaz többek között egy Erdőgazda társasjátékot, kisvasutas bögrét és könyvet.

  Az alkotások közül kettő különdíjat is érdemelt. Az egyik a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium és Általános Iskola diákjainak közös munkája, melyet Németh Olga Mária, Antal Károly, Bognár Gábor és Spolár Patrik készítettek. A másik pedig Polgár Beáta szintén a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium és Általános Iskola tanulója által készített pályamunka.

  A kiállítás személyesen megtekinthető Kaszón, az Ökocentrumban november 20-ig. A pályamunkák fotói megtalálhatók a www.kaszort.hu honlapon.

   

  Kaszó, 2012. október 24.

  HM Kaszó Zrt.

  Szerecz Judit