Kaszói Vadaspark, valamint a Fafaj- és vadismereti tanösvény átadása

    A KASZÓ Zrt. 2015. július 31-én adta át a közjóléti tevékenysége során idén megvalósított beruházásait: a Kaszói Vadasparkot, valamint a Fafaj- és vadismereti tanösvényt.

    A Kaszói Vadaspark megvalósítása cégcsoport szintű összefogásnak (5 millió Ft pénzeszköz átadás) köszönhető. Mintegy 2,5 ha-on mutatja be a Társaság a kaszói vadászterületen élő valamennyi nagyvadféleség (gímszarvas, dámvad, őz, vaddisznó) képviselőit természetes környezetben. Információs táblák segítenek eligazodni a különböző vadfajok között, részletesen ismertetve az adott vadról tudni érdemes információkat. A vadaspark körül kialakításra került 3 pihenőhely, valamint 1 szalonnasütő, mely az ide érkező kirándulók kényelmét és kikapcsolódását szolgálja.

    A Fafaj- és vadismereti tanösvényt erdei közjóléti létesítmények megvalósításához nyújtott, EMVA pályázaton elnyert 4,4 millió Ft támogatásból valósította meg a KASZÓ Zrt. A 3,520 m hosszú tanösvény 16 db információs tábla segítségével mutatja be a terület fontosabb őshonos fafajait, mindemellett kiváló terepet biztosít a kirándulni, sétálni, vagy akár a sportolni vágyóknak is. 2 pihenőhely, valamint 1 pad került kialakításra arra az esetre, ha valaki tovább szeretné élvezni "Somogy Zöld Szívének", vendégszeretetét, hangulatát.

    Mindkét beruházás belterülethez közel található, könnyen megközelíthető a 2012-ben átadott  Multifunkcionális Ökoturisztikai Látogatócentrum irányából, valamint a 2013-ban kialakított Kaszói Kirándulóközpont is a vadaspark közelében fekszik, így a látogatók könnyedén bejárhatják a kaszói közjóléti beruházások sorát. Kiváló célpontja lehet a Kaszóra érkező családoknak, és kirándulócsoportoknak egyaránt, valamint a KASZÓ Zrt. által az idei évben útjára indított Vadász Göri Erdei Iskola oktatási tevékenységét is hatékonyan szolgálja.

    Az átadáson Galamb Gábor, a KASZÓ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium Állami földekért felelős államtitkára osztotta meg a gondolatait. Ezt követően Szászfalvi László országgyűlési képviselő úr, valamint levélben Dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja üdvözölte a beruházást. Az ünnepélyes átadó a Csányi Alapítvány növendékeinek műsorával zárult.