2019 március

H K S C P S V
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

  A Kaszói Kirándulóközpont játszóterének átadása

  A KASZÓ Zrt. a tulajdonosi joggyakorló, Földművelésügyi Minisztériumtól 2014 decemberében kapott tőkeemelés összegéből a Kaszói Kirándulóközpont játszóterének bővítését valósította meg az elmúlt hónapokban, melyet 2016. március 22-én adtak át a nagyközönség számára.

  A beruházás célja, hogy a Kaszóra látogató családok minél több hasznos időt tudjanak aktívan együtt eltölteni. A Társaság által eddig átadott közjóléti létesítményeket kiegészítve a játszótér kimondottan a gyermekeknek biztosít szórakozási lehetőséget, gondolva azonban az őket felügyelő felnőttek kényelmére, melyet az elhelyezett padok szolgálnak. A játszótér jól illeszkedik a KASZÓ Zrt. eddig átadott közjóléti létesítményeinek sorába: az ide látogatók a Dr. Marián Miklós sétányról kisvasúttal visszatérve, vagy a vadaspark körbejárása után, kedvükre sütögethetnek, bográcsozhatnak a kiépített tűzrakóhelyek egyikénél, miközben a gyermekek a játszótéri elemeket vehetik birtokukba.

  A játszótér kivitelezője a DUNAKER Kft. volt, aki a Társaság egyedi igényeit szem előtt tartva készítette el az egyes játszótéri elemeket: az erdei környezetben kialakított játszótér stílusában is a tájba illő, hiszen az erdei élővilág motívumai köszönnek vissza az eszközökről. Így jelenik meg a tölgylevél, a mókus vagy a harkály a magasles-kombináción, szarvasok a kötélpályán, csiga a fészekhintán, nyulak a mérleghintán, vaddisznó, róka, sün a rugós hintákon. A lépegető tuskók mellett megtalálható a lengő kígyó, a pókháló és a forgó gomba is.

  Az átadáson Galamb Gábor, a KASZÓ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Szászfalvi László országgyűlési képviselő úr osztotta meg a gondolatait. A megnyitó után a somogyszobi általános iskolások vették birtokukba a játszóteret.

  A Társaság a közeljövőben további közjóléti létesítmények létrehozását és átadását tervezi, s fontos feladatának tekinti, hogy a gazdasági szempontok mellett a rekreációs funkció is előtérbe kerüljön, s minél többen élvezhessék az erdő nyújtotta lehetőségeket.