KASZÓ Zrt. – a családbarát munkahely

     

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2014 februárjában ismét kiírta a Családbarát Munkahely elnevezésű pályázatát, amelyen négy kategóriában – kis-, közép- és nagyvállalat, valamint közintézmény – lehetett pályázni.

    Rekord mennyiségű, több mint 300 pályázat érkezett a minisztériumhoz, de csupán 43 nyerte el a családbarát munkahely kitüntető címet, s köztük szerepel a KASZÓ Zrt. is az elnyerhető legmagasabb támogatással. Az oklevelet és a kihelyezhető emlékplakettet 2014. május 28-án vehették át a nyertesek a Minisztérium tükörtermében Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkártól, és Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkártól.

    A KASZÓ Zrt. a pályázatából befolyó összeget munkavállalói és családtagjaik közös programjaira kívánja fordítani. A támogatás keretében kerül finanszírozásra egy programsorozat (4 évszak az erdőn, amely keretében a Társaság minden évszakban szervez egy olyan rendezvényt, amely lehetővé tenné, hogy a gyerekek jobban megismerjék szüleik munkahelyét, és eközben az erdő változásait is figyelemmel kísérhessék), valamint egy egyhetes nyári napközis tábor a dolgozók gyermekeinek, ezáltal segítve a munkavállalókat gyermekeik nyári elhelyezésében.

    A KASZÓ Zrt. nyitottan fogad bármilyen kezdeményezést, mely párhuzamos a cég érdekével, és egyben segít, hogy dolgozóik feladataikat ne a családi élet rovására végezzék, hanem azzal összhangban. Kiemelkedő szempont még, hogy a családoknak hosszú távra létbiztonságot nyújthassanak, mivel a környéken kevés a munkalehetőség. Munkavállalóik esetében fontos továbbá a társas kapcsolatok ápolása, a rekreáció és az igény szerint felmerülő továbbképzési lehetőségek biztosítása is.