2019 március

H K S C P S V
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

  II. Edővarázs Családi Nap Budapest

  A Vadász Göri Erdészeti Erdei Iskola is nagy örömmel vesz részt az Állami Erdőgazdaságok által szervezett II. Erdővarázs Családi Napon. Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

  Íme a részletek: II. Erdővarázs Családi Nap: az erdő a belvárosba költözik

   

  Budapest, 2017. augusztus 28. – Az állami erdőgazdaságok szeptember 8-9. között Budapest szívében, a Szabadság téren mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló ismeretterjesztő programokat és interaktív bemutatókat többek között a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók (pl. Rutkai Bori Banda, Kiskalász zenekar, Első Pesti Rackák Ferenczi Györggyel, Góbé zenekar), valamint bábszínház és Állatijó Bemutató is színesíti. A rendezvény látogatása és a programokon való részvétel ingyenes!

  A tavaly nagy sikerrel zárult Erdővarázs Családi Nap után az állami erdőgazdaságok idén másodszorra is kiköltöznek a budapesti Szabadság térre, hogy a tavalyinál is több, immár 15 tematikus sátorban mutassák be a hazai erdők titkait és a magyar erdészek mindennapi munkájának sokféle vetületét. Magyarországon több évszázados hagyományra tekint vissza a fenntartható erdőgazdálkodás, amelynek eredményeként az első világháborút követő 10 százalékról mára a 20 százalékot is meghaladó arányúra nőtt hazánkban az erdővel borított területek nagysága.

  Tematikus sátrak, amelyekben a rendezvény ideje alatt közelebbről is meg lehet ismerkedni a magyar erdészek munkájával és a magyar erdők kincsestárával:

  1. FÁTÓL Z-IG – Ebben a sátorban izgalmas részleteket tudhatunk meg a fa második életének ezerféle alakjáról, és a fák hasznosságáról

  2. ÉLMÉNYERDŐ – Az erdei iskolák tematikus sátra, ahol azt mutatják be, miképp válik az erdőben élménnyé a tanulás

  3. ERDEI KINCSESTÁR – Vadgyümölcsök, gombászás, erdei méhészet és gyógynövények tárják ki a magyar erdők kincsestárának kapuit

  4. MUNKÁRA FEL! – Vajon hányan tudják, milyen jelentős szerepet játszanak a magyar erdők a kisvállalkozások életében és a vidéki munkahelyteremtésben?

  5. VIGYÁZZ RÁM! – Az erdők fontos tényezők a klímaváltozással járó változásokhoz történő tudatos alkalmazkodásban, az erdészek pedig nem gazdálkodnak velük, hanem gondozzák és védik őket

  6. VIGYÁZZ A TŰZZEL! – Csak Te segíthetsz abban, hogy megelőzzük hazánkban a pusztító erdőtüzeket!

  7. NAGYON VADON – A hazai erdők állatfaj-gazdagságával és a városokban élő állatokkal ismerkedünk

  8. ERDÉSZ-HÁZ - Turistaházak, szálláshelyek, vendéglátás az állami erdőkben

  9. VADKALAND – Vadgazdálkodás, erdő és vad kapcsolata

  10. BAKANCSLISTA - Országos Kékkör, bakancsos, kerékpáros és lovas turizmus

  11. ÖRÖKERDŐ – A fenntartható állami erdőgazdálkodás, amely felkészíti a magyar erdőket a klímaváltozásra és megerősíti természeti jövőképünket

  12. ZAKATOLÓ – Sokunk kedvencei, az erdei kisvasutak is kizakatolnak a Szabadság térre

  13. EHETŐ-ERDŐ – Vadhúsok, szörpök, fűszerek, lekvárok és még megannyi finomság, amit mind-mind a hazai erdők nyújtanak

  14. ERDÉSZ LESZEK! – Az erdészek bemutatják, munkájukkal hogyan szolgálják a közjót, hogyan terveznek 100-150 évre előre, hogyan kezelik az erdőt a csemetétől a famatuzsálemig

  15. TÚRÁZNI MENTEM! – Az idén újra indult, szervezett hazai Erdei Vándortábor program részletei, kínálata és élményei

  A Szabadság téren ezen túl népi játékokkal, kézműves foglalkozással, erdészeti gépbemutatóval, valamint a rendezvény ideje alatt folyamatosan nyitva tartó büfével is várják az érdeklődőket. Ökoiskolák számára továbbá mindkét napon szervezett erdei iskolai foglalkozások lesznek, amelyre augusztus 31-ig lehet előzetesen jelentkezni a rendezvény honlapján.

  Zenei kínálat

  Asokszínű ismeretterjesztő programok és interaktív bemutatók, foglalkozások kiegészítéseként a tavalyinál is gazdagabb koncertkínálat várja a látogatókat: a Budapest Bárból és a Specko Jednóból is ismert Rutkai Bori saját zenekarával, a Rutkai Bori Bandával érkezik, a szájharmonika virtuóz Ferenczi György az Első Pesti Rackákkal ad lendületes koncertet, a Góbé zenekar pedig fiatalos energiájával ad újabb löketet a magyar népzenének.

  A gyermekeket még a Csörömpölők és a Kiskalász zenekar koncertjei, valamint utca- és bábszínház is várja, a Budakeszi Vadaspark pedig exkluzív Állatijó Bemutatóval lepi meg az érdeklődőket.  

   

  A programokról részletesebben a 2017. szeptember 8-9-én megrendezett II. Erdővarázs Családi Nap honlapjánés az esemény Facebook-oldalánlehet tájékozódni.