2019 március

H K S C P S V
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

  Gyerekhétvége a Vasúttörténeti Parkban

  HA GYERMEKNAP, AKKOR VASÚTTÖRTÉNETI PARK!

   

  MÁJUS 27-ÉN ÉS 28-ÁN

  INGYENES A BELÉPÉS A GYEREKENEK

  A FERGETEGES GYEREKHÉTVÉGI RENDEZVÉNYRE

                                                

  Május utolsó vasárnapja a gyermekeké, a Vasúttörténeti Park pedig idén is egész hétvégén őket ünnepli! A cél, hogy a nap végén minden gyerkőc úgy érezze, ez a nap csak róla szólt.

  A Vasúttörténeti Parkban megrendezésre kerülő ünnepségen több fergeteges fellépő is lesz: szombaton 11:00 órától zenél aKolompos, 13 órától a Fabula Babszínház: Vitéz László előadása, majd 15:00 órától az Apacuka zenekar szórakoztatja a közönséget. Vasárnap 11:00 órától a méltán híres Kaláka együttes lép fel, 13 órától a Fabula Bábszínház a Mazsola és Tádévalés 15:00 órától a Ghymes zenekar gyerekkoncertje fokozza a szuper hangulatot.

  Természetesen a főszerepet pedig mindkét napon a játékos szórakozás és a jókedv kapják! A szervezők felejthetetlen élményt ígérnek, amihez hozzájárul Juhász Magda is, aki versekkel és mesékkel varázsolja el a kicsiket és nagyokat egyaránt, illetve a Hermann Ottó Vándortanösvény játékai, valamint az erdei vasutak játékos fejtörői.MVP.jpg

  Szombaton Közlekedésbiztonsági Nappal is kiegészül az esemény, melynek célja, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti-, és a kerékpáros közlekedés alapszabályait. A Közlekedésbiztonsági Napon a Park interaktív programjain túl (hajtányozás, utazás nagymozdonyon, kerti vasúton, fordítókorongozás, modellvasút-vezetés) további számos izgalmas programra számíthatnak a látogatók. „Az Élet-Úton” KRESZ Park kerékpáros ügyességi pályán a gyermekek gyakorolhatják a kerékpár biztonságos kezelését akár egészen kicsi kortól is.A„Látni és Látszani” interaktív kiállítás egy vasúti vagonban lesz megtekinthető, célja felhívni a figyelmet a fényvisszaverő öltözékek és eszközök használatára.A „Mini KRESZ Park” KRESZ oktatással várja a kicsiket, a résztvevők egy 15 perces KRESZ oktatáson vesznek részt, melyet követően a kis autók volánja mögé ülhetnek. Az igazán ügyesek különböző ajándékokat is nyerhetnek. A kerti vasút gyermek utasai vasúti totó kitöltésével bizonyíthatják a vasúti közlekedés szabályaiban való jártasságukat. Mindezek mellett pedig lehetőség nyílik az Elsősegélynyújtó bemutató megtekintésére is, mely a gyermekek nyelvén mutatja be segítségnyújtás alapjait.

  Vasárnap is igazán színes program várja a látogatókat: 13 órától fellép a Fabula Bábszínház a Mazsola és Tádé előadásukkal, ezen kívül pedig lesz ugráló-vár, arcfestés, csillámtetoválás, gyöngyvasalás, sok-sok ajándék és meglepetés - ezek mind-mind a Vasúttörténeti Park Gyerekhétvégéjén megtalálhatók!  

  Egész hétvégén érdekes programokkal, játékokkal szórakoztatja a gyerekeket a Herman Ottó Vándortanösvény játékai és egyszerű kísérleti eszközeinek gyűjteménye. Szórakozva fedezhetjük fel a természet „trükkjeit”, rácsodálkozhatunk apró csodáira, megérthetjük működését. A Tanösvény óvodáskortól középiskolás korig terjedő gyermekek számára készült (de felnőttek is próbálhatják a szórakoztató és egyben gondolkodtató játékokat).

  Az idei évben először mutatkoznak be hazánk erdei vasútjai a Vasúttörténeti Park gyermeknapi rendezvényén. A kétnapos programon az erdőgazdasági kisvasutak képviseletében az ÉSZAKERDŐ Zrt. szakemberei várják az érdeklődőket tematikus standjukon. Bemutatják erdei vasútjaink turisztikai kínálatát, a vasutak jellegzetességeit, valamint egy játékos fejtörő segítségével a kicsik és a nagyok is próbára tehetik tudásukat kisvasúti témában.

   

  A Közlekedésbiztonsági Nap és a Gyermekhétvége programjai is délelőtt 10 órától egészen kora estig tartanak.

   

  Bővebb információ: www.vasuttortenetipark.hu,https://www.facebook.com/vasuttortenetipark

  A kétnapos rendezvényre minden 14 év alatti gyermeknek ingyenes a belépés!

   

  Sajtókapcsolat és interjú: Magyar Anikó (magyar.aniko@vasuttortenetipark.hu , 06 70 315 3596)

  Sajtóakkreditáció: Kalmár Nikoletta (niki@lollipopcommunication.hu , 06 20 460 3015)