2019 február

H K S C P S V
 
 
 
 
1
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 

  Év Erdésze Verseny 2013 díját Szabó Gábor, a HM KASZÓ Zrt. kerületvezető erdésze nyerte el

  A legkisebb lett a legnagyobb – Kollégánk Szabó Gábor nyerte az Év Erdésze Verseny országos döntőjét

  Amióta létezik erdőgazdálkodás, annak legfontosabb kérdései mindig is a terepen dőltek el, függetlenül minden egyébtől. A napi feladatok esetében ezeket a döntéseket pedig a kerületvezető erdészek hozzák meg. Elmondhatjuk, hogy ha egy erdőgazdaságnál lelkiismeretes, jól felkészült, megfelelő szakmai tudással felvértezett csapat alkotja az kerületvezetőket, nagy baj már nem lehet, képesek kihozni a körülményekből a maximumot.

  Idén az Év Erdésze Verseny országos döntőjét a 144. Vándorgyűléshez kapcsolódóan bonyolította le az Országos Erdészeti Egyesület július 11-12. között. A verseny központja Tatán, a gyakorlati verseny helyszíne Süttő-Alsóvadácson, a lövészet Gyermely-Gyarmatpusztán volt, a házigazda szerepét a HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. látta el. Az első napon az elméleti versenyszámok (komplex szakmai feladatsor, felismerés) és a gyakorlati feladatok (pl. állományleírás, fatömeg- és famagasság-becslés, gyérítésjelölés) zajlottak le, míg a második napon került sor a lövészetre Gyermelyen, a gyarmatpusztai lőtéren.

  A díjátadóra július 13-án szombaton, az OEE 144. Vándorgyűlésének ünnepi közgyűlésén került sor. Az elért pontszámok alapján Szabó Gábor (HM KASZÓ Zrt., a képen balra)bizonyult a legjobbnak, második helyezést ért el Csordás Roland (SEFAG Zrt.), és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Jakabfi Ferenc (Zalaerdő Zrt., a képen jobbra) állhatott fel. Szabó Gábor az összetett mellett megnyerte még a felismerés, a famagasság és fatérfogat becslés, a körlapösszeg meghatározás, valamint a trófeabírálat versenyszámokat is, ezzel is bizonyítva tudása sokoldalúságát.

  Méltán büszke teljesítményére az Erdőgazdaság valamennyi dolgozója, hiszen komoly felkészülést követően hatalmas teljesítményt ért el, ezzel is jó hírét keltve cégünknek, bizonyítva, hogy olykor a legkisebbekből lesznek a legnagyobbak, hiszen a HM KASZÓ Zrt. a legkisebb területen gazdálkodik a 22 állami erdőgazdaság közül.