2018 december

H K S C P S V
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 

Hírek újdonságok

Tisztelt utasaink!

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2019. január 1-én a...

  Erdész-Vadász Nap – szakmai és családi rendezvényekkel

  Ismét egy régi hagyomány kelt életre 2011. június 4-én a HM Kaszó Zrt. Üdülőjében és környékén, amikor megrendezésre került a kaszói dolgozók és hozzátartozóik Családi Napja.

  A rendezvényt Galamb Gábor vezérigazgató nyitotta meg délelőtt 10 órakor, majd a szakmai verseny csapattagjainak kisorsolása után elkezdődött a megmérettetés.

  Akik nem akarták nyomon követni a versenyt, azokat a vadászház parkja várta gazdag programokkal. A gyermekeket lufihajtogatás, arcfestés és légvár szórakoztatta, míg korosztálytól függetlenül a somogyszobi Vilma-háza kézműves foglalkozásait és a Tekergőtér elnevezésű fajátékokat lehetett kipróbálni. Az esti bálra való felkészülést – főleg hölgyeknek – a Vadászházban felállított ideiglenes „szépségszalon” segítette Sándorfi Gergely vezetésével. Aki a programok alatt megéhezett vagy megszomjazott, azokat vattacukor, kürtöskalács, grillételek és csapolt sör várta.

  Ezzel párhuzamosan folyt az Erdész-Vadász Szakmai Verseny, mely az újonnan kialakításra került lőtéren kezdődött koronglövészettel, majd 20 perces tesztírás után folytatódott a vadászház mögötti réten. A versenyszámok között szerepelt motorfűrész vágólapjának cseréje időre, irányított döntés, trófea- és gyűjtöttfa becslés, makk- és agancstömeg saccolás, tölgyfelismerés illetve autós ügyességi akadálypálya. A versenyszámokat sörivóverseny, pálinka és bor felismerés zárta.

  Délutánra sajnos megérkezett a beígért eső is, így a nagykanizsai gólyalábasok bemutatója, a tréfás felnőtt vetélkedő és az Igricek Együttes koncertje a vadászház teraszára szorult.

  Rövid pihenő után 19 órakor nyitotta meg a bált az Eraklin Táncklub vérpezsdítő műsora, a szakmai verseny eredményhirdetését követően. Az első helyezett csapat tagjai: Fehér Zsuzsanna, kerületvezető erdész, Frank József, kerületvezető erdész és Márton Attila, kerületvezető vadász.

  A finom vacsorát a hajnalig tartó vigasság keretében lehetett letáncolni, melyhez a zenét az Adria Band szolgáltatta. Rövid, de annál vidámabb pihenőt jelentett Sebestyén István bukovinai székely népművész mulatságos történetekkel és székely pajzánságokkal tarkított előadása.

  Az elszántabbak kora hajnalban megmártózhattak az üdülő medencéjében, a legkitartóbbakat pedig a felkelő nap sugarai kísértek jól megérdemelt pihenőjükre.

  Az eredményes és tartalomban gazdag szakmai napért külön köszönet illeti Pálmai Katalin erdészeti előadót, aki oroszlánrészt vállalt annak megszervezésében és lebonyolításában.

   

  Szöveg: Horváth László