2019 március

H K S C P S V
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

  A Dél-dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napja

   

  2016. április 25-én a KASZÓ Zrt. által működtetett Vadász Göri Erdei Iskola adott otthont a Dél-dunántúli Régió Erdészeti Erdei Iskoláinak Nyílt Napjának. A rendezvényen Tolna, Baranya, Somogy és Zala megye 9 erdészeti erdei iskolája mutatkozott be, úgy mint a

  - Gemenc Zrt. Erdészeti Erdei Iskola, Pörböly

  - Gyulaj Zrt. Turisztikai és Természetismereti Központja, Lengyel–Annafürdő

  - KASZÓ Zrt. Vadász Göri Erdei Iskola, Kaszó

  - Mecsekerdő Zrt. Kikerics Erdészeti Erdei Iskola, Sasrét

  - Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola, Árpádtető

  - Mocz és Társa Magánerdészet Kft. Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ, Somogyszob

  - SEFAG Zrt. Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola, Sziágy

  - Zalaerdő Zrt. „Nyitnikék” Erdészeti Erdei Iskola, Obornak

  - Zalaerdő Zrt. Zakatoló Erdei Iskola, Csömödér

  A rendezvény célja az volt, hogy egész napos rendezvény keretében bemutassák a Dél-Dunántúli régió erdészeti erdei iskoláit, azok erdőpedagógiai és szabadidős programkínálatát. A rendezvényre elsősorban olyan oktatási intézmények képviselőit, pedagógusait várták, akik pedagógiai programjukban a környezeti nevelés és az erdei iskola program kiemelten szerepel (vagy a jövőben ennek bevezetését tervezik), valamint minden szabadidő szervezőt, osztályfőnököt, akik élményekkel teli osztálykiránduláshoz, táborhoz kerestek programot és helyszínt.

  A reggeli barátságtalan idő ellenére eljött minden jelentkező, aki részt szeretett volna venni egy, a tanórákhoz és tanórán kívüli környezeti neveléshez kapcsolódó, természeti értékeink élményekben gazdag felfedezési lehetőségeit bemutató műhelymunkán.

  A rendezvény megnyitásakor Szabó Edit, a KASZÓ Zrt. vezérigazgató-helyettese köszöntötte a megjelenteket, majd Puskás Lajos az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Iskola Szakosztályának vezetője mondta el gondolatait. Ezt követően a látogatók megismerhették az erdészeti erdei iskolák nyújtotta lehetőségeket a nemrég átadott Sakál-tanya Erdei Tábor faházaiban kialakított standokon. A pedagógusokat egy feladatlap is várta az erdei iskolákra és a hozzájuk kapcsolódó közjóléti létesítményekre vonatkozóan, melyet leadva a nap végén sorsoláson vettek részt, ahol az erdőgazdaságok által felajánlott, értékes ajándékokat sorsoltak ki.

  A látogatók szakvezetéssel megtekintették a Kaszói Vadasparkot, s egy finom ebédet követően indultak terepi programra. A Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola erdőpedagógusai vezetésével „Élménypedagógia az erdőben” című terepi foglalkozás zajlott a délutáni foglalkozáson, mely kisvasutazással, s a Baláta-tó megismerésével is párosult. Délutánra már kisütött a nap is, s a játékok leírhatatlanul jó hangulatot teremtettek a résztvevők számára.

  Visszatérve az erdei túráról Gerencsér Noémi, a Vadász Göri Erdei Iskola vezetője kiosztotta a képzésen való részvétel tanúsítványait, s kisorsolták a felajánlások nyerteseit is. A napot kellemesen elfáradva, jó hangulatban zárták a résztvevők.

  Köszönet minden megjelent erdei iskolának, s szeretettel vár minden kedves vendéget (csoportjaikkal együtt is) vissza a KASZÓ Zrt. csapata!